Πρέβεζα: Αρνητικά για τη νόσο της ευλογιάς όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν στην περιοχή καραντίνας

Κοινoποίηση:

Μέγιστη προσοχή και φύλαξη συστήνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Καλά είναι τα νέα από το “μέτωπο” της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Πρέβεζα. Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αρνητικά βγήκαν όλα τα δείγματα σάλιου για ανίχνευση της νόσου από τις εκτροφές στη ζώνη προστασίας στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα ελήφθησαν 445 δείγματα ζώων από 50 κοπάδια και δεν προέκυψε κανένα νέο κρούσμα.Ο κ. Καχριμάνης υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει εφησυχασμός αφού τώρα απαιτείται μέγιστη προσοχή και φύλαξη.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ήπειρο ήταν αυτό που εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες στην Βαλανιδορράχη και οδήγησε σε θανάτωση ολόκληρου του κοπαδιού και την λήψη αυστηρών μέτρων για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Our Brands

Αποκλειστική συνεργασία με τον
Περιφεριακό Τηλεοπτικό Σταθμό

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799