Αρχική » ΠΡΕΒΕΖΑ » Πρέβεζα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον αγνοούμενο ψαροντουφεκά – Συνεχίζονται οι έρευνες

Πρέβεζα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον αγνοούμενο ψαροντουφεκά – Συνεχίζονται οι έρευνες

Κοινoποίηση:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πάργας, Ηγουμενίτσας και Συβότων, για περιστατικό αγνοούμενου 50χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΥΧΝΟΥ” και “ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ” Πάργας. Ο 50χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες χθες, με ένα (01) ακόμη άτομο για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας με ερασιτεχνικό σκάφος και έκτοτε αγνοείται.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Π της Π.Α., καθώς και ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του φίλου του ο οποίος παρέμεινε στη βάρκα ο 50χρονος παρασύρθηκε πιθανότατα από ένα μεγάλο ψάρι το οποίο είχε πιάσει λίγο νωρίτερα και προσπαθούσε να μεταφέρει στο σκάφος,όπως μεταδίδει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Η αγωνία έχει κορυφωθεί για τον αγνοούμενο ο οποίος δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη Γλυκή, ενώ είχε παίξει και στην ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος με το συντονισμό του λιμενικού Πάργας, ενώ τυπικά θα διαρκέσουν 72 ώρες.

Το υποβρύχιο ψάρεμα ήταν το μεγάλο πάθος του αγνοούμενου άνδρα ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τη θάλασσα και τα “μυστικά” του ψαροντούφεκου που μάλιστα μοιράζονταν με διαδικτυακούς του φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288