Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης- Τι γίνεται με τον αγωγό του νερού και το μεγάλο πρόβλημα της Πρέβεζας-Λευκάδας

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης- Τι γίνεται με τον αγωγό του νερού και το μεγάλο πρόβλημα της Πρέβεζας-Λευκάδας

Κοινoποίηση:

Συνέντευξη στη δημοτική ραδιοφωνία της Πρέβεζας έδωσε  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί χθες η Πρέβεζα δεν είχε νερό και γιατί ειδοποιήθηκαν αργά οι πολίτες, Στις δηλώσεις του σχετικά με την μεγάλη βλάβη που επηρέασε όλες τις περιοχές του Συνδέσμου ύδρευσης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας  είπε:

“Σαν μηχανικός να σας αναφέρω πως όταν κάποιο σύστημα χάσει την ισορροπία του θέλει μέρες για να αποκατασταθεί. Ο συγκεκριμένος αγωγός κατά κύριο λόγο υδροδοτεί την Λευκάδα και λόγω της παλαιότητας του δικού μας αγωγού που δεν μπορεί να μας δώσει τις ποσότητες που απαιτούνται στο Δήμο Πρέβεζας, παίρνουμε και εμείς ένα ποσοστό από τον αγωγό αυτό (που υδροδοτεί την Λευκάδα)” είπε χαρακτηριστικά.

Ζητώντας αρχικά συγνώμη για την ταλαιπωρία ο κ. Δαρδαμάνης εξήγησε ότι η ΔΕΥΑΠ ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας για τα έργα που θα πραγματοποιούσε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας και αφορούσαν δύο βλάβες του αγωγού σε Ζέφυρο και Φιλιππιάδα από όπου χάνονταν εκατοντάδες κυβικά νερού. Ο συγκεκριμένος αγωγός κατά κύριο λόγο υδροδοτεί την Λευκάδα αλλά και ένα κομμάτι του Δήμου Πρέβεζας με αποτέλεσμα οι βλάβες να επηρεάζουν και τις δύο περιοχές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας το απαρχαιωμένο δίκτυο είναι το βασικό πρόβλημα για τη μη επάρκεια νερού σε συνάρτηση με την κατακόρυφη αύξηση των αναγκών.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πρέβεζας προσπαθεί σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμάνη να βρει μόνιμες λύσεις όπως είναι το διαδημοτικό έργο ύδρευσης από τις πηγές της Χόχλας το οποίο εγκατέλειψε ο ανάδοχος και υπάρχει προσανατολισμός αυτό να “σπάσει” στα δύο όπου ο Δήμος Πρέβεζας να έχει το δικό του κομμάτι και το ίδιο να έχει ο Δήμος Πάργας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση της επιχείρησης σε Λούρο και Ζάλογγο θέτοντας και το μείζον θέμα της αλόγιστης χρήσης νερού το οποίο όπως τόνισε προορίζεται για ύδρευση κι όχι για άρδευση. Κι όλα αυτά όταν τα δεδομένα για την περιοχή έχουν αλλάξει και η Πρέβεζα απαιτεί πλέον πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288