Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων με κυβερνητικά στελέχη [pics]

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων με κυβερνητικά στελέχη [pics]

Κοινoποίηση:

Αίτημα από τον Χριστόφορο Σιαφάκα προς τον Νίκο Δένδια για παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Παπακώστα για κατασκευή χώρων αναψυχής και συζήτηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη για ενεργοποίηση 100 δόσεων για οφειλές δημοτών.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, εστιάζοντας σε κρίσιμα έργα και θέματα που αφορούν στην Άρτα. Οι επαφές αυτές είχαν ως στόχο την προώθηση των τοπικών συμφερόντων και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή. Στις συναντήσεις τον συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χρήστος Παπανικολάου.

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συζητήθηκε η αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπακώστα και η ενίσχυση του στρατοπέδου Βέρση. Από τον κ. Σιαφάκα προτάθηκε η παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Παπακώστα ούτως ώστε ο Δήμος Αρταίων να προχωρήσει σε κατασκευή πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού χώρου. Ο κ. Σιαφάκας τόνισε συγκεκριμένα: «Προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, σκοπεύουμε να υποβάλουμε επίσημο αίτημα για την παραχώρηση αυτών των στρεμμάτων. Με την παραχώρηση αυτή, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Αρτινών και θα προσφέρει ευκαιρίες για πολιτιστική, αθλητική και ψυχαγωγική ανάπτυξη».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα, με τον υπουργό να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που τέθηκαν. Εξετάστηκαν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ανάπτυξη της Άρτας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής αρχής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος έχει αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Σιαφάκας ευχήθηκε στον κ. Σπανάκη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε την προσδοκία για μια αποτελεσματική και αμοιβαία συνεργασία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν επί τάπητος θέματα στελέχωσης του προσωπικό του Δήμου, οι ανάγκες των Δημοτικών Δομών και οι δυνατότητες περαιτέρω χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων και βελτιώσεων στην πόλη. Επίσης, ζητήθηκε η ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών 100 δόσεων για να βοηθηθούν οι δημότες στην εξόφληση, στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουν.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα της συνεχούς και στενής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών και της κεντρικής κυβέρνησης. Ο κ. Σιαφάκας υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα για την προώθηση των συμφερόντων της πόλης και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών.


Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288