Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σκληρή κριτική Καχριμάνη σε υπουργούς της ΝΔ – “Κάποιοι έχουν βγάλει καπίστρια”…

Σκληρή κριτική Καχριμάνη σε υπουργούς της ΝΔ – “Κάποιοι έχουν βγάλει καπίστρια”…

Κοινoποίηση:

Αυστηρός απέναντι στην κυβέρνηση αλλά όχι στον Πρωθυπουργό εμφανίστηκε από το βήμα του συνεδρίου της ΕΝΠΕ, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη» ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε πως σε αντίθεση με τις ταχύτητες που δεν κατέβασε ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “οι υπουργοί στην κυβέρνηση έχουν βγάλει τα καπίστρια”…

Το παράπονο του κ. Καχριμάνη για ορισμένους υπουργούς, οφειλόταν όπως παραδέχτηκε στο τέλος της ομιλίας του, στο γεγονός ότι κάποιοι δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο «Ο Πρωθυπουργός  κάνει πολύ δουλειά.. Οι Υπουργοί να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να τους παίρνει ένας Περιφερειάρχης τριάντα φορές τηλέφωνο και να μην το σηκώνουν… Πρέπει να αλλάξουν τακτική..» τόνισε!

Στη συνέχεια ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως η μικρή χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στα προβλήματα των καλλιεργητών από το αυξημένο κόστος παραγωγής και επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος για την ανάθεση υποθέσεων των Περιφερειών σε δικηγόρους και να επιστραφεί η αρμοδιότητα στις Περιφερειακές Επιτροπές και όχι στα περιφερειακά συμβούλια που είναι τώρα, θύμισε δε με την ευκαιρία πως ο ίδιος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό για τις σχετικές αποφάσεις της πρώην Οικονομικής Επιτροπής

«Τα χρήματα που παίρνουμε δεν αρκούν για τίποτα.. Δεν γίνεται  με αυτά τα λεφτά ούτε το οδικό δίκτυο να συντηρήσουμε.. Έχει γίνει μείωση από τους ΚΑΠ, το ΠΔΕ έγινε ΕΠΑ, τρία πουλάκια κι ένα τσώνι όπως λέμε και μεις στο Μέτσοβο» είπε.

Η μετατροπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης δεν ωφέλησε πουθενά γιατί το πρόβλημα είναι η μικρή χρηματοδότηση, είπε ο κ. Καχριμάνης (“τρία πουλάκια και ένα τσώνη” είπε χαρακτηριστικά).

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288