Αρχική » 7 EDITION » Σκρέκας από Άρτα: «Στόχος να έχουμε ένα επιχειρηματικό πάρκο σε κάθε νομό»

Σκρέκας από Άρτα: «Στόχος να έχουμε ένα επιχειρηματικό πάρκο σε κάθε νομό»

Κοινoποίηση:

Με τη διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, αλλά και με επαγγελματικούς φορείς της πόλης συναντήθηκε o Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Ιωάννης Γκολομάζος, οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Χουλιάρας και Βασίλης Μαγκούρης και μέλη. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες και δημιουργικές απόψεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα Επιμελητήρια είναι η «καρδιά της επιχειρηματικότητας για τις τοπικές κοινωνίες και ότι στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συνεργασία μαζί τους για τη δημιουργία προϋποθέσεων και βάσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα οδηγήσει σε περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «για την Κυβέρνηση, η συνολική ανάπτυξη της χώρας «περνά μέσα από την Περιφέρεια». Η περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί τη συνεργασία όλων: της ελληνικής πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και των δημοσίων φορέων. Το Κράτος, από την πλευρά του, διευκολύνει την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης».

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στη συνέχεια ότι «οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής επιχειρηματικότητας και τους μελλοντικούς “εθνικούς πρωταθλητές” σε επιχειρηματικό επίπεδο».

Σκρέκας για βιομηχανικά πάρκα: «Πρέπει να υπάρχει ένα σε κάθε νομό»

Για την ανάγκη δημιουργίας βιομηχανικών πάρκων σε όλη τη χώρα, τόνισε: «Θέλουμε να υπάρχει σε κάθε νομό ένας τουλάχιστον οργανωμένος υποδοχέας, ένα επιχειρηματικό πάρκο για να μπορεί ένας επενδυτής να υλοποιήσει το σχέδιο και το όραμά του».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης: «Στην Άρτα δραστηριοποιούνται με επιτυχία τυροκομικές, μεταποιητικές και αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν την τοπική οικονομία και κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια – και παρά τις διαρκείς κρίσεις – άνοιξαν περισσότερες από 300 νέες επιχειρήσεις, γεγονός που οφείλεται στο σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, καθώς και στα μέτρα στήριξης και προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288