Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρέβεζα-Σπύρος Κυριάκης: Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών – ”Δεν πρέπει οι γυναίκες να μετατραπούν σε μηχανές αναπαραγωγής”

Πρέβεζα-Σπύρος Κυριάκης: Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών – ”Δεν πρέπει οι γυναίκες να μετατραπούν σε μηχανές αναπαραγωγής”

Κοινoποίηση:

Στην εκπομπή “Όλα στον Αέρα’ στο Ράδιο Prisma 91,6 με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μίλησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Σπύρος Κυριάκης.

Πρώτο θέμα που τέθηκε είχε να κάνει σχετικά με το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια όπου ο κος Κυριάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος παρουσίασε πτυχές του νομοσχεδίου στους βουλευτές της ΝΔ και στη συνέχεια έγινε διάλογος μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών όπου ο καθένας από τους βουλευτές παρουσίασε τους προβληματισμούς του επί των άρθρων του νομοσχεδίου που θα έρθει στη βουλή. Αυτό που κατά βάση κάνει το νομοσχέδιο είναι να επιλύει θέματα σε παιδιά που ζουν με ομόφυλα ζευγάρια αυτή είναι και η βασική προσέγγιση του νομοσχεδίου όπως και η εξίσωση των δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φύλλου, νομίζω πως η συζήτηση αυτή κακώς έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, είπε.

Προσωπικά, εκ προοιμίου δεν είμαι αντίθετος με κάποια από τα θέματα που φέρνει το νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα με ασφαλιστικά και κληρονομικά θέματα, με θέματα υγείας ή να μπορούν τα παιδιά αυτά να γραφτούν σε ένα σχολείο διότι μέχρι στιγμής δεν μπορούν γιατί δεν είναι αναγνωρισμένα.

Προσωπικά έχω κάποιες αντιρρήσεις στα θέματα της τεκνοθεσίας, ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα κάνουν πολιτικό γάμο δεν θα επιτρέπεται η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας και δεν πρέπει οι γυναίκες να μετατραπούν σε μηχανές αναπαραγωγής είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, δήλωσε.

Ο κος Κυριάκης κληθείς να απαντήσει αν τελικά θα ψηφίσει το νομοσχέδιο είπε πως θα περιμένει να δει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. Σε ενημέρωση του κου Σκέρτσου μας είπε πως το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει 13 άρθρα οπότε επιφυλάσσομαι να διαβάσω το νομοσχέδιο και να καταστήσω σαφές στο κοινοβούλιο ποια θα είναι η στάση μου, ανέφερε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πρέβεζας, Σπύρος Κυριάκης.

Κλείνοντας το θέμα αυτό ο κος Κυριάκης υπογράμμισε πως η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι “μπετόν αρμέ” δεν αλλάζει κάτι αν κάποιος ψηφίσει υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.

Για τους αυτοκινητόδρομους

Ο Νομός Πρέβεζας βγαίνει πλήρως από την γεωγραφική απομόνωση έχοντας δύο σημαντικούς οδικούς άξονες, και το Άκτιο- Αμβρακία αλλά και την Ιόνια Οδό από τη πλευρά της Φιλιππιάδας, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν γεωγραφικά απομονωμένο νομό. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν σημαντικά ζητήματα με το εσωτερικό οδικό δίκτυο του νομού (Ε.Ο. Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας και Οδική σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια Οδό) όπου ευτυχώς ή δυστυχώς η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο βάρος να φέρει εις πέρας και τους δύο αυτούς αυτοκινητόδρομους και η προσπάθεια η δικιά μου είναι να βοηθηθεί η Περιφέρεια από το κεντρικό κράτος.

Μάλιστα, την επόμενη βδομάδα ο κος Κυριάκης ανέφερε πως θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υφυπουργό κο Ταχιάο έτσι ώστε να ενημερωθεί γύρω από τα θέματα αυτά.

Για τα θέματα υγείας του Νομού ο κος Κυριάκης δήλωσε πως βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του και είπε πως σύντομα θα έχει ευχάριστα νέα για το νοσοκομείο της Πρέβεζας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην χρηματοδότηση ύψους 360.000 ευρώ για την προμήθεια νέων κρεβατιών όπως επίσης και στη δωρεά Γιαννακόπουλου αλλά και στην σημαντική συμβολή της Περιφέρειας όπου μέσω δική της χρηματοδότησης κάνει σημαντική δουλειά ανακαίνισης.

Αναφορικά με την στελέχωση του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ο κος Κυριάκης ανέφερε πως χθες ήρθε ένας νέος ουρολόγος ενώ καλύφθηκε και μια θέση χειρουργού ενώ η νέα προκήρυξη που θα βγει σύντομα θα περιλαμβάνει και το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288