Αρχική » ωTOP STORY » Στις 29 Ιουνίου έρχεται στην Άρτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Θα Συλλειτουργήσει στον Ι.Ν Αγ. Μάξιμου Γραικού…

Στις 29 Ιουνίου έρχεται στην Άρτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος- Θα Συλλειτουργήσει στον Ι.Ν Αγ. Μάξιμου Γραικού…

Κοινoποίηση:

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την υποδοχή του  Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Άρτα στις 29 Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Πρέβεζα στις 28 Ιουνίου και μετά το πέρας του προκαθορισμένου προγράμματος θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Άρτας το ίδιο βράδυ.

Την επομένη το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου Γραικού ο Πατριάρχης θα Συλλειτουργήσει παρουσία πιστών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο μας επιβεβαίωσε την Ιστορική άφιξη του Οικουμενική Πατριάρχη στην Άρτα.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό παρουσία πλήθος κόσμου καθώς εκεί αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Επίτιμος Δημότης του Δήμου Αρταίων!

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο Παναγιώτατος θα έμενε και το βράδυ του Σαββάτου στην Άρτα, 29 Ιουνίου και θα αναχωρούσε την Κυριακή 30 Ιουνίου –  αλλά μία ξαφνική πρόσκληση από την Βουλγαρία για την εκλογή και την ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της, δεν του επιτρέπει τη δεύτερη διανυκτέρευση.

Όπως είπε ο Παναγιώτατος – και μεταφέρει το fosfanariou.gr-  στις 30 Ιουνίου, που έχει οριστεί να γίνει η εκλογή, ο ίδιος έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Άρτης.

“Θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα, γιατί θεωρώ πολύ σπουδαία και ευλογημένη αυτήν την πρόσκληση και είναι ανάλογη η επιθυμία μου να ανταποκριθώ. Ελπίζω ο αδελφός Μητροπολίτης της Άρτας, στην οποία επρόκειτο να λειτουργήσω εκείνη την ημέρα, να δείξει κατανόηση και να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα.”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι, “ζούμε σε μία δύσκολη εποχή κατά την οποία η μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι περισσότερον από απαραίτητος και για τη μαρτυρία αυτή χρειαζόμαστε ενότητα και αγάπη, για να είμαστε αξιόπιστοι. Από αυτής της απόψεως, επαναλαμβάνω, ότι η επίσκεψή σας, η συνάντησις όλων μας, στη Μητέρα Εκκλησία είναι ιστορική, είναι πολύ σημαντική.”

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την Πατριαρχική ευαρέσκειά του προς τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χαράλαμπο Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως, ενώ, απευθυνόμενος προς τους λαϊκούς προσκυνητές από τη Βουλγαρία, τους ζήτησε να μεταφέρουν στις οικογένειές τους τις ευχές και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας.

“Δεν ξεχνούμε ότι η Βουλγαρική Εκκλησία είναι η πρωτότοκος θυγατέρα της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Γι’ αυτό, έστω και αν μεσολάβησαν δυσάρεστες στιγμές στη ζωή των Εκκλησιών μας εις το παρελθόν, η σχέσις Μητέρας και πρωτότοκης θυγατέρας είναι πάντοτε σχέσις ιερά και ακατάλυτος”, κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288