
Τη σφοδρή της αντίθεση στην ανανέωση της άδειας του υδροηλεκτρικού έργου στο ρέμα «Σγάρα» του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η Επιτροπή, μετά από «αυτοψία των υπηρεσιών», γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά για την ανανέωση της άδειας, με τη διαβεβαίωση ότι στο ρέμα υπάρχει επαρκής ροή νερού.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αμφισβήτησε την αξιοπιστία της αυτοψίας, επισημαίνοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα έβρεχε, γεγονός που διαστρεβλώνει την πραγματική εικόνα.
Όπως κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής, πριν από την κατασκευή του έργου το ρέμα διατηρούσε σταθερή ροή ακόμα και το καλοκαίρι, ενώ σήμερα, κατά τους περισσότερους μήνες του έτους, η ροή σταματά εντελώς, νεκρώνοντας κάθε μορφή υδρόβιας ζωής. Οι ίδιοι θυμούνται ότι στο παρελθόν ψάρευαν στο ρέμα, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης.
Η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε την απόσυρση του θέματος και την επανεξέτασή του βάσει πραγματικών μετρήσεων για την ελάχιστη οικολογική ροή και το βαθμό περιβαλλοντικής καταστροφής. Το αίτημα απορρίφθηκε και η πλειοψηφία της ΝΔ στην Περιφέρεια γνωμοδότησε θετικά για την ανανέωση της άδειας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή ότι “μοναδικό της κριτήριο είναι τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηπείρου.”

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799