Αρχική » Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Κοινoποίηση:

Την απόλυτη πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ έλαβε η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι».

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι» που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία έλαβε 325 ψήφους σε σύνολο 512 και απέσπασε 19 έδρες στο νέο 31μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). Στις 19 έδρες προστίθεται και αυτή του Κώστα Μπακογιάννη καθώς, σύμφωνα με το νόμο, ο εκάστοτε δήμαρχος Αθηνών συμμετέχει στο ΔΣ χωρίς εκλογή.

Πιο αναλυτικά οι εκλεγέντες στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ και οι ψήφοι που έλαβαν ανά παράταξη, έχουν ως εξής :

 

Από την παράταξη «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ» (που έχει αναφορά στη ΝΔ) εξελέγησαν πέραν των κ.κ. Παπαστεργίου και Κυρίζογλου Λάζαρος, ο Δημήτρης Κάρναβος Δημήτρης, δήμαρχος Καλλιθέας με 146 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Κούκας, δήμαρχος Μυκόνου με 143 ψήφους, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, δήμαρχος Βάρης -Βούλας Βουλιαγμένης με 137 ψήφους, ο Κωνταντίνος Κουκοδήμος, δήμαρχος Κατερίνης, με 136 ψήφους, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών με 129 ψήφους, ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού με 122 ψήφους, ο Νίκος Μελετίου, δήμαρχος Ασπροπύργου με 121 ψήφους, ο Χρήστος Τσιρογιάννης , δήμαρχος Αρταίων με 112 ψήφους, ο Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχος Αγρινίου, με 107 ψήφους, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου με 102 ψήφους και η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κέρκυρας, με 98 ψήφους. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δομοκού, Τζιαχρήστας Δημήτρης, με 160 ψήφους, Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, με 135 ψήφους ,Καλλιθέας, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, με 121 ψήφους, Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, με 121 ψήφους, Πύλου Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης με 108 ψήφους και Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με 90 ψήφους.

 

Από την παράταξη «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» (που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ), που έλαβε 91 ψήφους και 6 έδρες, οι δήμαρχοι Ηλιδας, Λυμπέρης Ιωάννης, με 55 ψήφους, Κοζάνης, Μαλούτας Λάζαρος, με 50 ψήφους, Ηρωϊκής Κάσου, Ερωτόκριτος Μιχαήλ, με 43 ψήφους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ορχομενού, Τσιάμης Ιωάννης, με 63 ψήφους, Πλαστήρα, Τσιαντής Δημήτριος, με 53 ψήφους και Βόλου, Τσιμπανάκος Δημήτρης, με 37 ψήφους.

 

Η « Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (του ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες εξέλεξε τους δημάρχους Λαρισαίων , Απόστολο Καλογιάννη, με 39 ψήφους, Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κάκαλη με 24 ψήφους και το Δημοτικό Σύμβουλο του Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, με 31 ψήφους.

 

Τέλος, η «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» (ανεξάρτητοι κεντροαριστεροί υποψήφιοι) με 33 ψήφους και 2 έδρες εξέλεξε τον δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, με 30 ψήφους και τον Αλέξιο Μαυραγάνης, δημοτικό σύμβουλό Βριλησσίων, με 16 ψήφους.

 

Για Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι : Σιώμος Βλάσσης (187 ψήφοι), Χιωτάκης Νικόλαος (167), Γιαλιτάκης Νικόλαος (106), Μπρούλιας Γεώργιος (98), Καραλαριώτου Ειρήνη (94), Λιόλιος Νικόλαος (93) και Κουπτσίδης Δημοσθένης (84).

 

POINT SYSTEM

10

Οι άντρες της ΕΜΑΚ για τον ηρωισμό τους, για άλλη μια φορά, στον απεγκλωβισμό «αιχμάλωτων» συνανθρώπων μας στην σεισμόπληκτη Αλβανία.

9

Ο Δήμαρχος Άρτας κατάφερε να εκλεγεί και μάλιστα σε υψηλή θέση στις εκλογές της  ΚΕΔΕ. Έλαβε 112 σταυρούς προτίμησης και βγήκε 11ος, μεταξύ των 19 μελών του ΔΣ που κατέλαβε η παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι». Μετά από δύο δεκαετίες περίπου η Ήπειρος έχει και πάλι εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

 

8

Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Νίκος Γεωργάκος, δήμαρχος Πρέβεζας, έλαβε 74 σταυρούς προτίμησης και δεν εκλέχθηκε 3 σταυρούς.

 

0

Οι καταιγίδες που έρχονται πλέον όλο και πιο συχνά και τα ρημάζουν όλα. Για να μας υπενθυμίζουν με τον πιο επιβλητικό τρόπο ότι με την φύση δεν τα βάζει κανένας. Ούτε ο άνθρωπος…

3

Μειώθηκε από 86,9% σε 75,6% το ποσοστό των δεκαπεντάχρονων που αναφέρουν χρήση προφυλακτικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που είναι η 1η Δεκεμβρίου, το ΕΠΙΨΥ ανακοινώνει πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων στην Ελλάδα. Προσοχή παίδες…

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288