Αρχική » 7 EDITION » Συνάντηση με τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος: Βήματα μπροστά για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου

Συνάντηση με τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος: Βήματα μπροστά για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου

Κοινoποίηση:

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη. Βήματα μπροστά για τη διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου.

Με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρο Βαρελίδη, είχε συνάντηση ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας. Κύριο σημείο της συζήτησης ήταν η προώθηση της διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η μελετήτρια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ξανθοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Χρήστος Παπανικολάου.

Σε κλίμα φιλικό ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις και από τις δύο πλευρές και αποφασίστηκε η άμεση προώθηση και συνέχιση των απαραίτητων ενεργειών. Η λύση που προτείνεται περιλαμβάνει την κατασκευή διπλής υπόγειας σήραγγας, η οποία θα ξεκινά από την περιοχή του στρατοπέδου Παπακώστα, θα διαπερνά το λόφο Περάνθης και θα καταλήγει στον Άραχθο. Η θετική εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κατασκευή αυτής της διπλής σήραγγας αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτής της επιλογής. Πλέον, για το έργο έχει δρομολογηθεί η εξέλιξη των απαραίτητων περιβαλλοντικών μελετών, ώστε να φτάσει στην υλοποίησή του.

Ο κ. Σιαφάκας ανέφερε: «Ο κ. Βαρελίδης είναι γνώστης του αντικειμένου και υπήρξε άνεση και ανταπόκριση κατά τη συζήτησή μας. Η οριοθέτηση και διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου είναι έργο μείζονος σημασίας για την Άρτα, καθώς θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και στην αναβάθμιση και αξιοποίηση όλης της περιοχής».

Μέσα από σειρά σημαντικών συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και Οργανισμών η Δημοτική Αρχή καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την προώθηση των έργων που ενισχύουν την ασφάλεια και την καλυτέρευση του τρόπου ζωής των πολιτών.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288