Αρχική » BEST OF NETWORK » Τα Επτάνησα αναμένεται να «βουλιάξουν» από τουρίστες το φετινό Πάσχα

Τα Επτάνησα αναμένεται να «βουλιάξουν» από τουρίστες το φετινό Πάσχα

Κοινoποίηση:

Τα Επτάνησα κατακλύζονται από τουρίστες συνήθως τα καλοκαίρια, αλλά φέτος αυτό αναμένεται να συμβεί νωρίτερα. Σε λίγες μέρες από σήμερα ενόψει του Πάσχα. Οι κρατήσεις βρίσκονται στα ύψη…

Τα Επτάνησα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το Πάσχα. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Τρεπεκλή, αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα σε ποσοστό 80-85%, με την τάση να δείχνει ότι όσο πλησιάζουν οι μέρες θα υπάρξει πληρότητα σε ποσοστό 100 %.

«Μας αγαπάνε, μας εμπιστεύονται, κάθε χρόνο δυναμώνει η επισκεψιμότητα, η αρχιτεκτονική μας είναι ξεχωριστή, η Κέρκυρα βρίσκεται στον παγκόσμιο κατάλογο της Ουνέσκο. Αυτός ο πλούτος είναι στο σύνολο της πόλης, μας συνοδεύει αιώνες τώρα και εκτιμάται και από τους επισκέπτες που νιώθουν κάτι διαφορετικό αυτές τις άγιες ημέρες», τόνισε ο κ. Τρεπεκλής στην ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που ταλανίζουν τα νησιά, ο περιφερειάρχης είπε ότι πιο πολύ υποφέρει η Κέρκυρα και ότι οι όποιες προσωρινές λύσεις κοστίζουν ακριβά στους δημότες. Για το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης τόνισε ότι την ώρα που καλπάζει η ανάπτυξη στο Ιόνιο, οι δημόσιες υποδομές υστερούν.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της κακής ποιότητας των δικτύων και για αυτόν τον λόγο πρέπει να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση από την πολιτεία, με την συνδρομή και της περιφέρειας, ώστε να γίνει αντικατάσταση των δικτύων.

Για τη γέφυρα στη Λευκάδα, ο κ. Τρεπεκλής ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη αναμονή κατά τη θερινή περίοδο και ότι λαμβάνονται πρωτοβουλίες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες.

“Στο Ιόνιο είμαστε ξεχωριστοί για τον πολιτισμό μας, τη μουσική, το φυσικό μας περιβάλλον… το προσεχές διάστημα το Ιόνιο θα ανέβει ακόμη περισσότερο, διότι ο φυσικός πλούτος είναι εκείνος που μπορεί να προστατεύσει από τη ραγδαία εξέλιξη στο σκέλος της κλιματικής αλλαγής”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288