Αρχική » BLOG 7 » Τα “έσπασε” η Πρέβεζα στην πρώτη Ανάσταση

Τα “έσπασε” η Πρέβεζα στην πρώτη Ανάσταση

Κοινoποίηση:
Με το πρώτο χαρμόσυνο χτύπημα της καμπάνας του Αγίου Χαραλάμπους εκατοντάδες μπότια έσπασαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας στέλνοντας τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.
Πλήθος κόσμου γέμισε από νωρίς τα στενά γύρω από την εκκλησία ενώ το σύνθημα για την έναρξη του εθίμου δόθηκε από τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την ανταπόκριση του κόσμου και την προτίμηση που έδειξαν οι επισκέπτες στην πόλη, στέλνοντας σε όλους τις ευχές του για υγεία και ευτυχία.
Μπορεί να είναι εικόνα ‎7 άτομα και ‎κείμενο που λέει "‎ی هد ΧΟΡΩΔΙΑ APMONJA EBEZAE ΔΗΜΟΣ ΠΡEBΕΖΑΙ 파민 TPEBEZAZ 4S M. -ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΓΑΤ METATHNTIPOTHANAZTAZI ME ΠΡΩΓH ANAZ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 249:30 9:30 ΜΠΟΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝΚΕΝΤΡΙΚHΑΓΟΡΑ KENTPIKH AΓOΡΑ KAI τo ΣΑΪΤΑΝΠΑΖΑΡ ΣΑΪΤΑΝ ن‎"‎‎
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα ‎3 άτομα, μικρό αερόπλοιο και ‎κείμενο που λέει "‎EnnEЛH הפל M PETA TAT THN HIN ΣΑΒBΑΤΟ ΣΑΒΡΑΤΟ nPCHA RE ZشNA MNOTIA CPABIO OPAO OPLOR ANOTIA 310 ANAZTA دلة ΣΤΗΝ KAI TO: THNKENTPIK ENTPIKH ΣΑΙΤΑΝ TANMAZAP TOZAITANATOPA Ar ArOPA AZAP‎"‎‎
Στον Άγιο Χαράλαμπο βρέθηκαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τάσος Δράκος, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης,η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Ιωάννα Κώτση, ο πρόεδρος της Χορωδίας Αρμονία Κοσμάς Κορωναίος κλπ.
Ο δήμος καλωσόρισε τον κόσμο μοιράζοντας σουτζούκι και μπότια, ενώ η δημοτική φιλαρμονική παιάνισε χαρμόσυνες μελωδίες.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν μαζί τους κομμάτια από τα πήλινα αντικείμενα ως ενθύμιο του ξεχωριστού αυτού δρώμενου που ξεκίνησε από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, διατηρήθηκε από τους καταστηματάρχες του Σαϊτάν Παζάρ και αργότερα επεκτάθηκε σε όλη την πόλη.
Μπότια έσπασαν και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ συνεργεία του δήμου φρόντισαν για τον άμεσο καθαρισμό του ιστορικού κέντρου.
Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 23 άτομα, πλήθος και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, ποτό και κείμενο που λέει "NIKOPOLIS NIKOPOLISREP REP DASKARI ANT TOΠAPΩ IADO OuMA IMHMA ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΡΕΒΕΖΑΣ"

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288