Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Ταχιάος: «Σημαντική μεταρρύθμιση η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού»-Συνάντηση με Καχριμάνη…

Ταχιάος: «Σημαντική μεταρρύθμιση η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού»-Συνάντηση με Καχριμάνη…

Κοινoποίηση:

Τη θέση του ότι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας της υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια, διατύπωσε ο Νίκος Ταχιάος.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, Κώστα Κουτσούκου, του διευθυντή συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Δημητρίου Αναγνώπουλου, καθώς και εκπροσώπων του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, ενώ αντικείμενό της ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής.

 

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Πάτρα και Δελφούς και στο πλαίσιο αυτής θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι και θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288