Σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε. Εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη βασιλόπιτα από τη food blogger Emily Vagia.
Υλικά
180 γρ. (1μιση φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. (2/3 φλ.) σιμιγδάλι ψιλό
120 ml. (1/2 φλ.) γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο σε 5 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
100 γρ. (1/2 φλ.) υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη από monk fruit, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, στέβια 1:1, ζάχαρη καρύδας κλπ)
175 γρ. (1/2 φλ.) σιρόπι αγαύης ή maple syrup
227 γρ. (1 φλ.) vegan βούτυρο της επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου
για το σιρόπι
100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
175 γρ. σιρόπι αγαύης
1/2 φλ. χυμό λεμονιού ή νερό
1/2 φλ. νερό
Εκτέλεση
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Αλείψτε με βούτυρο ή ελαιόλαδο τη φόρμα σας ή το ταψάκι σας.
Για να φτιάξετε το σιρόπι ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το νερό, το υποκατάστατο ζάχαρης και το σιρόπι αγαύης σε ένα κατσαρολάκι.
Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και βράστε για 10 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.
Χτυπήστε με το μίξερ το υποκατάστατο ζάχαρης, το σιρόπι αγαύης, το vegan βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε τον λιναρόσπορο με το νερό, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το γάλα αμυγδάλου.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και ψήστε για 35-40 λεπτά. Δείτε αν έγινε τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγει καθαρή τότε η βασιλόπιτά σας είναι έτοιμη.
Ρίξτε στην ζεστή βασιλόπιτα το κρύο σιρόπι και αφήστε την να το ρουφήξει.
Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι
Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799