Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Τέλη κυκλοφορίας: Αλλαγές στην πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλαγές στην πληρωμή

Κοινoποίηση:

Αναδιάρθρωση των τελών κυκλοφορίας ετοιμάζεται στη χώρα μας για το επόμενο έτος, ενώ βέβαιαη θεωρείται η αύξησή τους σε ρυπογόνα και παλαιά αυτοκόινητα. Η αναδιάρθρωση αφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων.

Τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν στην Ευρώπη από το 2010, ωστόσο οι περιβαλλοντικές διαφοροποιήσεις στην εκπομπή ρύπων έχουν… ξαναμοιράσει τα «χαρτιά» στα τέλη κυκλοφορίας.

Η αναδιάρθρωση των τελών κυκλοφορίας 2025 ετοιμάζεται και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρώπη ενώ παράλληλα σχεδόν βέβαια θεωρείται και η αύξηση των ποσών στα παλαιότερα αυτοκίνητα στο πλαίσιο εκκίνησης εφαρμογής αντικινήτρων χρήσης των πολύ παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Κάπως έτσι, εξετάζεται από τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση των τελών στα λεγόμενα «μικρά» οχήματα που δεν θα ξεπερνάει τα 20 ευρώ ενώ στα περισσότερο ρυπογόνα οχήματα που κινούνται και με κινητήρες υψηλού κυβισμού οι αυξήσεις θα είναι υψηλότερες καθώς τα ευάλωτα νοικοκυριά σίγουρα δεν διαθέτουν οχήματα υψηλού κυβισμού.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288