Αρχική » BEST OF NETWORK » Τέλος οι παραδοσιακές πινακίδες στα αυτοκίνητα – Έτσι θα είναι οι νέες

Τέλος οι παραδοσιακές πινακίδες στα αυτοκίνητα – Έτσι θα είναι οι νέες

Κοινoποίηση:

Η έλευση των νέων ψηφιακών πινακίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα φέρνουν νέα δεδομένα στην ασφάλεια και την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων.

Τεράστιες είναι οι τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, με τα αυτοκίνητα σήμερα να μη θυμίζουν σε τίποτα αυτά που πέρασαν τη γραμμή παραγωγής μερικές δεκαετίες πριν.

Μεγάλες οθόνες, apps για τον απομακρυσμένο έλεγχό τους, μεταβάσεις από τα θερμικά μοτέρ σε εναλλακτικά καύσιμα κ.ο.κ. Κάθε μέρα ανοίγει κάθε κεφάλαιο για τον αυτοκινητικό κόσμο, και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι έπεται.

ψηφιακές πινακίδες

Μία από τις τεχνολογίες που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε είναι και οι ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες φαίνεται πως έρχονται να εκθρονίσουν τις παραδοσιακές.

Ήδη η Ford στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στις πολιτείες του Μίσιγκαν, της Καλιφόρνια και της Αριζόνα, προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραγγείλουν ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας, ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού των μοντέλων της. Αυτές ονομάζονται “RPlate” και κατασκευάζονται από την εταιρεία Reviver, που ήδη δραστηριοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Μία με μπαταρίες και διάρκεια ζωής πέντε ετών και μια ενσύρματη, η οποία διαθέτει επίσης GPS που μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στον εντοπισμό ΙΧ που έχει κλαπεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, στην ψηφιακή πινακίδα αναπαράγεται η λέξη “Stolen” που ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και την αστυνομία ότι το όχημα δεν βρίσκεται στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

ψηφιακές πινακίδες

Συνοδεύονται ακόμα από μια εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας παρέχονται δυνατότητες εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής γραμματοσειράς και βαθμού φωτεινότητας της πινακίδας.

Οι τιμές τους, βέβαια, προς το παρόν δεν είναι χαμηλές. Ξεκινούν από περίπου 566 ευρώ και το κόστος εγκατάστασης απαιτεί επιπλέον 140 ευρώ, με τον λογαριασμό να… έρχεται ακόμα υψηλότερος εφόσον εμπλουτιστεί η πινακίδα με επιπλέον δυνατότητες όπως το προαναφερθέν σύστημα εντοπισμού κλεμμένου IX μέσω GPS.

Η Reviver επισημαίνει ότι η ψηφιακή πινακίδα είναι ανθεκτική στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες, αλλά και μπορεί να επιβιώσει συγκρούσεων με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

ψηφιακές πινακίδες

Σήμερα η ψηφιακή πινακίδα είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε περίπου 300 αντιπροσώπείες της Ford, στις πολιτείες του Μίσιγκαν, της Καλιφόρνια και της Αριζόνα, την ίδια ώρα που υπάρχουν σχέδια για λανσάρισμα τις υπηρεσίας και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις επαναστατικές ψηφιακές πινακίδες της “Reviver” δείχνει και το Ντουμπάι προβαίνοντας σε σχετικές δοκιμές από το 2018. Μέσω των πινακίδων κυκλοφορίας, στόχος πέρα από τον εντοπισμό κλεμμένων ΙΧ είναι να καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός των οχημάτων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, αλλά και να καταγράφονται κυκλοφοριακά δεδομένα, ώστε να αξιοποιούνται για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αυτοκινήτων (π.χ. για το ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση και σε ποιον οδικό άξονα ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος).

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288