Αρχική » 7 EDITION » Θέατρο στο Παραποτάμιο Πάρκο: «Μια νέα Εστία Πολιτισμού που έλλειπε από την Άρτα»

Θέατρο στο Παραποτάμιο Πάρκο: «Μια νέα Εστία Πολιτισμού που έλλειπε από την Άρτα»

Κοινoποίηση:

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα, από το συνδυασμό «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», στη συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, αφορούσε σε ερωτήματα σχετικά με την κατασκευή του νέου θεάτρου στο Παραποτάμιο Πάρκο, αλλά και στην τοποθέτηση της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι το έργο ήταν μία κλεμμένη ιδέα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισε ότι η δημιουργία αυτού του χώρου πολιτισμού ήταν επιτακτική ανάγκη για την πόλη. Ανέφερε ότι από την αρχή της θητείας εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες για την κατασκευή και αξιοποίηση του χώρου, παρά τις αντιδράσεις και τις προσπάθειες καθυστέρησης από την αντιπολίτευση. Επισήμανε ότι δεν απασχολεί τη νέα Δημοτική Αρχή η πατρότητα της ιδέας, αλλά η ουσία: η προσφορά ενός όμορφου χώρου πολιτισμού στους πολίτες.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργήσαμε μία εστία πολιτισμού, η οποία έλλειπε για πολλά χρόνια από την πόλη. Και συγκεκριμένα, απ’ όταν έκλεισε το θέατρο του Κάστρου η απραξία και η αδιαφορία για τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού κυριάρχησε. Πριν αναλάβουμε, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες στη συγκεκριμένη θέση. Συζητήσαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε, τις απαραίτητες άδειες που χρειάζονται το καθεστώς ιδιοκτησίας, τη στατικότητα λόγω του αύλακα κλπ. Με βάση τα παραπάνω και τα διαθέσιμα χρήματα, φτιάξαμε μελέτη κατασκευής, κοστολογήσαμε τα υλικά, συνεργαστήκαμε με την ΑΔΑΕ ΟΤΑ για αξιοποίηση.

Εσείς, αφού προσπαθήσατε να το σταματήσετε με καταψήφιση δύο φορές, αφού προσπαθήσατε να ελέγξετε τη νομιμότητα για να κάνετε ακόμη μία προσφυγή, αφού το καθυστερήσατε όσο μπορούσατε, έρχεστε για να απαιτήσετε την πατρότητα της ιδέας.

Δεν μας απασχολεί η πατρότητα της ιδέας. Μας αρκεί που δώσαμε στην πόλη έναν όμορφο χώρο πολιτισμού. Μας αρκεί που ο κόσμος το αγκάλιασε, μας αρκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες για περαιτέρω αξιοποίηση».

Τέλος, ο κ. Σιαφάκας με όλες του τις τοποθετήσεις, στη συνεδρίαση της Λογοδοσίας, έδειξε την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και την πραγματοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288