Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Θέμα: Μήνυση και αυτόφωρες συλλήψεις κατά του Προέδρου και μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας

Κοινoποίηση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μήνυση και αυτόφωρες συλλήψεις κατά του Προέδρου και μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων που είχε προγραμματίσει η ΕΠΣ Άρτας, κατατέθηκε μήνυση από σωματεία-μέλη της Ένωσης, με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να πραγματοποιηθούν συλλήψεις του Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τις αστυνομικές αρχές.

Η μήνυση στηρίχθηκε σε συγκεκριμένα και απολύτως τεκμηριωμένα πραγματικά περιστατικά και σε σοβαρές παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα::

  1. Με την υπ’ αριθ. 6289/12.03.2025 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΑΔΑ: Ψ3ΡΣ46ΝΚΠΔ-1ΧΞ), επήλθε οριστική άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της ΕΠΣ Άρτας (ΓΓΑ ΙΖ55). Συνεπώς, η Ένωση στερείται πλέον κάθε νομικής υπόστασης ως διοργανώτρια αρχή και δεν διαθέτει το δικαίωμα να διεξάγει πρωταθλήματα ή αγώνες.
  2. Η υπ’ αριθ. 555/2025 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής της ΕΠΣ Άρτας, παύοντας και την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί. Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται κανένα έννομο έρεισμα για συνέχιση λειτουργίας της Ένωσης ή για συμμετοχή της στο οργανωμένο αθλητικό σύστημα.
  3. Η ίδια η Γ.Γ.Α. ενημέρωσε επισήμως την Περιφέρεια Ηπείρου ότι, λόγω της άρσης της αναγνώρισης, η ΕΠΣ Άρτας δεν νομιμοποιείται να αιτείται ή να λαμβάνει άδειες τέλεσης αγώνων ούτε να θεωρείται διοργανώτρια αθλητική αρχή σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 5 του ν. 2725/1999.

Παρά τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Άρτας:

  • εξέδωσαν δημόσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις,
  • προχώρησαν στη διοργάνωση κλήρωσης πρωταθλημάτων,
  • προσκάλεσαν σωματεία σε συμμετοχή, παρουσιάζοντας ψευδώς την ΕΠΣ Άρτας ως νόμιμο φορέα.

Οι ενέργειες αυτές στοιχειοθετούν:

  • Απάτη (άρθρο 386 Π.Κ.), καθώς υπήρξε παραπλάνηση σωματείων και τρίτων, με πρόθεση πρόκλησης ζημίας ή παράνομου οφέλους.
  • Πλαστογραφία/χρήση πλαστών εγγράφων (άρθρο 216 Π.Κ.), με διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών ανακοινώσεων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ζητήθηκε και εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί η συνέχιση παράνομων ενεργειών και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο της περιοχής, τα σωματεία και τα μέλη τους.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και αναμένουμε την πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Οι συλλήψεις που ακολούθησαν επιβεβαιώνουν την ανάγκη σεβασμού της νομιμότητας και τήρησης των κανόνων που διέπουν τον αθλητισμό.

“Εκ μέρους των σωματείων-μελών”

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799