Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε πορτοκάλια

Κοινoποίηση:

Τα πορτοκάλια είναι νόστιμα εσπεριδοειδή που μπορούν να καταναλωθούν με αμέτρητους τρόπους. Το πορτοκάλι μπορεί επίσης να καταναλωθεί κατά τα κύρια γεύματα, όπως μεσημεριανό και βραδινό, για παράδειγμα, συνοδευόμενο με μάραθο, ή σε άλλα αλμυρά πιάτα, ως συνοδευτικό ψαριού ή κρέατος. Δοκιμάστε το για να το πιστέψετε!

Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να καταναλώσετε τις βρώσιμες φλούδες πορτοκαλιού αφού τις έχετε ζαχαρώσει και καλύψει με σοκολάτα. Πολύ νόστιμες! Με λίγα λόγια, ο καθένας μας έχει φάει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του ένα πορτοκάλι. Όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα, η υπερβολική καθημερινή κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό, επομένως, σε γενικές γραμμές, είναι πάντα καλό να ισορροπούμε τη διατροφή μας για να αποφύγουμε τις ελλείψεις ή τις υπερβολές.

Είναι ασφαλής η κατανάλωση πορτοκαλιών;

Δεν υπάρχει προκαθορισμένο όριο στην ποσότητα των πορτοκαλιών που πρέπει να τρώμε την ημέρα, αλλά, ωστόσο, θα πρέπει συχνά να αναρωτιόμαστε εάν μπορούμε να διατηρήσουμε τη διατροφή μας ισορροπημένη και ποικίλη . Οι συμβουλές επαγγελματιών, όπως διαιτολόγοι, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και λοιπά, είναι σίγουρα χρήσιμες.

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κατανάλωση όχι υπερβολικών μερίδων φρούτων την ημέρα μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής και, πράγματι, θα μπορούσε να αποφέρει κάποια οφέλη στο άτομο. Η κατανάλωση πορτοκαλιών μπορεί να φέρει οφέλη στον οργανισμό.

Ο ρόλος της βιταμίνης C

Τα οφέλη που φέρνουν στον οργανισμό τα πορτοκάλια θα οφείλονταν στην παρουσία ενός συστατικού με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, της βιταμίνης C. Μάλιστα, φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος όσο και στην πρόληψη κάποιων λοιμώξεων. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση πορτοκαλιών, πλούσιων σε βιταμίνη C, συμβάλλει:

  • κατά της εμφάνισης γρίπης και κρυολογήματος, τυπικές ασθένειες τον χειμώνα.
  • προλαμβάνουν λοιμώξεις που προκαλούνται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα βακτήριο που προκαλεί γαστρίτιδα και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα.

Το πορτοκάλι δεν είναι, προφανώς, το μόνο φρούτο που περιέχει βιταμίνη C. Στην πραγματικότητα, φρούτα όπως το ακτινίδιο και το λεμόνι έχουν επίσης αυτό το ενδιαφέρον συστατικό. Συμπερασματικά, το πορτοκάλι είναι ένα εσπεριδοειδές που είναι σίγουρα εξαιρετικό για να το συμπεριλάβουμε σε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Μάλιστα, εκτός από πολύ νόστιμο, φέρνει και κάποια οφέλη στον οργανισμό, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό, εάν καταναλωθεί σε ισορροπημένες και όχι υπερβολικές δόσεις.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799