Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΤΙΚ-ΤΑΚ| Νέα στήλη με εκρηκτικό περιεχόμενο

ΤΙΚ-ΤΑΚ| Νέα στήλη με εκρηκτικό περιεχόμενο

Κοινoποίηση:

Το φιάσκο με τις μάσκες συνεχίζεται: Τι ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση παράδοσης προστατευτικών μασκών στα σχολεία είναι στον αέρα.

Φτάσαμε στα μέσα του Νοέμβρη αλλά το δεύτερο πακέτων μασκών από την Πολιτεία δεν έχει μοιραστεί ακόμα στα σχολεία.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο με ανακοίνωσή του, ο σχετικός διαγωνισμός καθυστερεί λόγω έλλεψεις δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την προμήθεια 2.570.000 μασκών για τα σχολεία, συνολικού ποσού 2.523.065 ευρώ και την ενημέρωση που – κατά δήλωσή του – έλαβε ο δημοσιογράφος του σταθμού από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποδεικνύοντας ως υπαίτιο για την καθυστέρηση το Ελεγκτικό Συνέδριο, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.α., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, πάλι, πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, μετά από απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια επιτροπή.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Ήπειρος: «Έπεσαν» τα πρώτα 300άρια πρόστιμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Αστυνομία σε ολόκληρη την Ήπειρο για την τήρηση των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοιού.

Το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 63 συνολικά παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου οι 47 από αυτές αφορούσαν σε μετακινήσεις πέραν των προβλεπόμενων.

Οι 16 αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Ήπειρος: Διασωληνώθηκε 30χρονος στο Πανεπιστημιακό

Τα εξιτήρια που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες βελτίωσαν ελαφρώς την κατάσταση στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ωστόσο δεν παύουν τα πράγματα να είναι δύσκολα και η προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτές τεράστια.

Σύμφωνα με το epiruspost, στις Μονάδες παραμένουν 55 ασθενείς ενώ τουλάχιστον πέντε νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Τις τελευταίες ώρες οι γιατροί υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στη διασωλήνωση ενός 30χρονου που είχε προσβληθεί από Covid-19 και η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Άλλοι τρεις νέοι ηλικίας από 30 μέχρι 35 ετών νοσηλεύονται στις ΜΕΛ με βαριά συμπτώματα, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γιατρούς των Μονάδων.

______________________________________________________________________________________________________________________

Δήμος Ζηρού: Αρνητικά βεβαιώθηκαν όλα τα προληπτικά τεστ COVID 19 των εργαζομένων του “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Αρνητικά βεβαιώθηκαν όλα τα προληπτικά τεστ ανίχνευσης COVID 19, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Ζηρού.

Έτσι από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 θα συνεχιστεί κανονικά η παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος στους ωφελούμενους.

 

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288