Αρχική » 7 EDITION » Την Πρέβεζα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την Πρέβεζα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κοινoποίηση:

Τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Τιμές απένειμε άγημα του στρατού και της ΑΕΝ, ενώ το παρόν στην υποδοχή του προκαθημένου της Ορθοδοξίας έδωσαν 12 Μητροπολίτες,  ως εκπρόσωποι της εκκλησίας ,οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αρκετός κόσμος.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας στο καλωσόρισμα του χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα 25 χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη του  υπογραμμίζοντας το έργο του και εκφράζοντας  τις ευχαριστίες του λαού της πόλης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  δήλωσε συγκινημένος για την επίσκεψη του στην Πρέβεζα της οποίας αποτελεί επίτιμο δημότη ενώ αναφέρθηκε στον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησία στην διαμόρφωση των ανθρωπίνων χαρακτήρων, των σχέσεων των λαών και την ιστορία.

Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο να εξαίρει τον ρόλο του   Πατριαρχείου και τους αγώνες του Πατριάρχη για την Ορθοδοξία  αλλά και την προστασία απονέμοντας του την ύψιστη τιμή  της Μητρόπολης το παράσημο  του Αποστόλου Παύλου ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288