Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τις μεταρρυθμίσεις του ΕΛΓΑ, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ συζήτησαν Στύλιος – Τσιάρας

Τις μεταρρυθμίσεις του ΕΛΓΑ, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ συζήτησαν Στύλιος – Τσιάρας

Κοινoποίηση:

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχε ο Γιώργος Στύλιος με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Αφού του ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πως θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί, ο κ. Στύλιος, στη συνέχεια συζήτησε με τον Υπουργό τις προτεραιότητές του Υπουργείου για τα θέματα του πρωτογενή τομέα.

Αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, στις μεταρρυθμίσεις του ΕΛΓΑ, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ και στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ο κ. Στύλιος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα βήματα προόδου που είχαν γίνει στα εν λόγω θέματα κατά την θητεία του καθώς και για δράσεις όπως ο «ηλεκτρονικός φάκελος».

Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά του.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Άρτας συζήτησε με τον κ. Τσιάρα για τις αγροτικές υποδομές που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και για τον μελλοντικό προγραμματισμό τους.

Ειδικά για την Άρτα σημείωσε την ανάγκη νέων αρδευτικών έργων που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού αλλά και πρόσθετων έργων αγροτικής οδοποιίας.

Έκανε λόγο, επίσης, για την προσπάθεια αναγνώρισης του ακτινιδίου της Άρτας ως Π.Ο.Π και τη δημιουργία ενός παραρτήματος ινστιτούτου για τα εσπεριδοειδή στην Άρτα.

Τέλος, συζήτησε με τον κ. Τσιάρα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν του γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς του Νομού.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288