
Η ΕΠΟ παρουσίασε μία πλήρως αλλαγμένη διοργάνωση που δεν θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο που διεξαγόταν το Κύπελλο Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.
Η νέα διοργάνωση θα διεξαχθεί στα πρότυπα της League Phase των διοργανώσεων της UEFA με τη συμμετοχή μόνο των επαγγελματικών ομάδων, δηλαδή των ομάδων της Super League και της Super League 2.
Θα υπάρχει προκριματικό γύρος μεταξύ των 17 ομάδων της Super League 2 και των ομάδων της Super League που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 9-14.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ 1-4 και 5-8 θα συμμετάσχουν απευθείας στη League Phase.
Θα συμμετάσχουν 23 ομάδες. Τα παιχνίδια θα είναι μονά και η γηπεδούχος ομάδας θα είναι αυτή που θα κληρωθεί πρώτη. Η 23η ομάδα της κλήρωσης θα συμμετάσχει απευθείας στη League Phase, πράγμα που σημαίνει ότι στη League Phase θα περάσουν 12 ομάδες.
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη League Phase χωρίζονται σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο θα βρίσκονται οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-4 της Super League, στο δεύτερο οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8, ενώ στα υπόλοιπα τρία γκρουπ θα μοιραστούν οι ομάδες ανάλογα με τις θέσεις που κατέκτησαν στα φετινά πρωταθλήματα.
Η κάθε ομάδα θα παίξει τέσσερα παιχνίδια με ομάδες από τα τέσσερα άλλα γκρουπ. Για παράδειγμα η ομάδα του Α’ γκρουπ, θα παίξει με μια του Β’, μια του Γ’, μία του Δ’ και μία του Ε’.
Η βαθμολογία θα είναι ενιαία, όπως στις διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League) της UEFA.
1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων
2. Η καλύτερη επίθεση
3. Η καλύτερη επίθεση εκτός έδρας
4. Οι περισσότερες νίκες
5. Οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες
6. Μεγαλύτερη βαθμολογία κατά την περίοδο 2024-2025
Στη διαδικασία αυτοί θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 5η μέχρι και τη 12η θέση. Οι ομάδες στις θέσεις 1-4 θα προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά.
Οι ομάδες θα παίζουν με βάση την κατάταξή τους στη League Phase.
Τι σημαίνει αυτό; Ο 5ος θα παίξει με τον 12ο, ο 6ος με τον 11ο, ο 7ος με τον 10ο και ο 8ος με τον 9ο. Οι αγώνες θα είναι μονοί και γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στη League Phase.
Σε περίπτωση ισοπαλίας, το παιχνίδι θα κρίνεται στα πέναλτι. Δεν υπάρχει παράταση!
Οι προημιτελικοί αγώνες θα είναι πλέον μονοί και θα διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε πιο ψηλά στη League Phase, ενώ ε περίπτωση ισοπαλίας θα οδηγηθούμε και πάλι στα πέναλτι, χωρίς παράταση.
Ζευγάρια με βάση κατάταξη League Phase
Σ’ αυτή τη φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί και επανέρχεται και η παράταση.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799