Αρχική » Ραδιο σχόλιο » To ραδιοφωνικό σχόλιο του Βαγγέλη Πήχα για τη “Δήλωση Χρήστου Τσιρογιάννη για τον Πρόεδρο ΔΕΥΑΑ”

To ραδιοφωνικό σχόλιο του Βαγγέλη Πήχα για τη “Δήλωση Χρήστου Τσιρογιάννη για τον Πρόεδρο ΔΕΥΑΑ”

Κοινoποίηση:

To σχόλιο του Βαγγέλη Πήχα -στο ενημερωτικό ραδιόφωνο 101,5 fm

Αναφέρει το email
Αγαπητοί δημοσιογράφοι, διευθυντές, εκδότες
Σας αποστέλλουμε ΔΤ της παράταξης “Αρτινών Συνεργασία” σχετικά με την μισθοδοσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας παρακαλούμε στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που είχαμε, της δημοκρατικής λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης, και της ίσης μεταχείρισης απέναντι σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, όπως δημοσιεύσετε το ΔΤ που σας στέλνουμε.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δήλωση Χρήστου Τσιρογιάννη για Πρόεδρο ΔΕΥΑΑ:

Για πρώτη φορά επιβαρύνεται το ταμείο της ΔΕΥΑΑ, με 100.000€ για την μισθοδοσία του Προέδρου της.

Μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κινδυνεύει να ζήσει η ΔΕΥΑΑ και μαζί της η αρτινή κοινωνία, αφού για πρώτη φορά δεν ορίζεται πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ο εκάστοτε Δήμαρχος Αρταίων, όπως συνέβαινε με Βάγια, Οικονομίδη, Παπαλέξη, Τσιρογιάννη, όπου και δεν επιβαρύνονταν η ΔΕΥΑΑ με την μισθοδοσία του Προέδρου, μιας και ο Δήμαρχος ελάμβανε μόνο τον μισθό του Δημάρχου. Όμως, στο πρόσφατο ΔΣ ο Δήμαρχος Αρταίων κ.Σιαφάκας, πρότεινε Δημοτικό του Σύμβουλο για Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ με αντιμισθία. Αντί αυτού η παράταξη μας «Αρτινών Συνεργασία», πρότεινε να οριστεί ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, όπως συνέβαινε όλα τα χρόνια ή  ο νέος Πρόεδρος που ορίστηκε να αποποιηθεί την αντιμισθία του. Τονίζουμε ότι η μισθοδοσία του προτεινόμενου Πρόεδρου για το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ θα ξεπεράσει για τα 5 χρόνια της θητείας του, το ποσό των 100.000€, και θα επιβαρύνει οικονομικά την ΔΕΥΑΑ.

Για το θέμα αυτό ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε:

 

«Αυτή είναι η πάγια θέση μας, αυτό κάναμε και των επί των ημερών μας. Δεν επιβαρύναμε τους δημότες αλλά απεναντίας μειώσαμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΑ. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο στις μέρες μας, η θέση του Προέδρου να είναι έμμισθη. Το ποσό αυτό των 100.000€, που θα εξοικονομούνταν, προτείναμε να χρησιμοποιηθεί είτε για την περαιτέρω μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΑ στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι κτλ) είτε για δράσεις και έργα στην ΔΕΥΑΑ, είτε στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της επιχείρησης της ΔΕΥΑΑ, για δράσεις στον Αθλητισμό, για την Εκπαίδευση, για τον Πολιτισμό, για τον Τουρισμό για την Τρίτη Ηλικία, για τις Κοινωνικές Δομές και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Δυστυχώς όμως η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου ήταν πάνω από όλα αυτά. Μια προεκλογική δέσμευση 100.000 €, από τα χρήματα των αρτινών δημοτών.»

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288