Αρχική » EXODOS » Το Θέατρο της Νικόπολης άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό- H εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Το Θέατρο της Νικόπολης άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό- H εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Κοινoποίηση:
Ανθή Αγγέλη: “Eίναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου”
Ανοιχτό και επισκέψιμο πλέον για το κοινό είναι από την 1η Ιουνίου το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης από ώρες 8.30-15.30 καθημερινά εκτός Τρίτης.
Εισιτήρια: 8 € (ολόκληρο), 4 € (μειωμένο) ενιαίο εισιτήριο για Αρχαιολογικό χώρο, μνημεία και Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης. Πληροφορίες: 26820
89892
Το εντυπωσιακό μνημείο, το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει και την μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει αποκατασταθεί ως ένα μεγάλο βαθμό αποτελώντας “σταθμό” της περιήγησης των επισκεπτών στην Αρχαία Νικόπολη.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και την εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη “Όλα στον αέρα” η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζα κ. Ανθή Αγγέλη, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου το οποίο χτίστηκε από την αρχή.
Παρότι οι εργασίες ουσιαστικά ξεκίνησαν το 2012 έχουν αναδείξει ως ένα μεγάλο βαθμό τον χώρο, ενώ θα ακολουθήσει και επόμενη φάση αποκατάστασης της τοιχοποιίας, της ορχήστρας κλπ. Ακόμη θα τοποθετηθούν και ασβεστολιθικά εδώλια προκειμένου να αποκαταστήσουν εκείνα που στο πέρασμα του χρόνου καταστράφηκαν αφού χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ασβέστη.
Επόμενος μεγάλος στόχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη του αρχαίου Σταδίου για το οποίο υπάρχουν ήδη εγκεκριμένες μελέτες .

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288