Η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των 143 πρωτοετών σπουδαστών και σπουδαστριών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Πρέβεζας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και καλοτάξιδες θάλασσες για τα παιδιά, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Ευάγγελος Τζούρτζος καλωσόρισε τους πρωτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες στη μεγάλη ναυτική οικογένεια.
Αναφερόμενος στις υποδομές της ΑΕΝ, ο κ. Τζούρτζος υπογράμμισε τις εργασίες ανακαίνισης καθώς και της στατικής επάρκειας των κτιρίων, συμπληρώνοντας ότι προγραμματίζεται αντίστοιχος έλεγχος και σε άλλα κτίρια της Ακαδημίας.
Επιπλέον, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και επισκευής των υδραυλικών εγκαταστάσεων στους κοιτώνες, καθώς και παρεμβάσεις στους κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Ολοκληρώθηκαν επίσης οι επιτόπιες αυτοψίες για τη λεπτομερή εκτίμηση εργασιών, προκειμένου να προχωρήσει διεθνής διαγωνισμός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων 1, 4 και 7, καθώς και την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακού τύπου.
Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για διεθνή διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού τεχνολογικού εξοπλισμού, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ακαδημίας.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας του Ομίλου Αγγελικούση, ενώ τον Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Βέργος.