Αρχική » BEST OF NETWORK » Τριήμερο φεστιβάλ περιβάλλοντος και πολιτισμού από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Τριήμερο φεστιβάλ περιβάλλοντος και πολιτισμού από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Κοινoποίηση:

Σε τρεις ημέρες και σε τρεις Δημοτικές Ενότητες θα «απλωθεί» το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που διοργανώνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Τμήμα Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σκοπός της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Ιουνίου, είναι η ανάδειξη και η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε περιβαλλοντικά θέματα.

Το πρόγραμμα, στη διαμόρφωση του οποίου κλήθηκαν να συμβάλουν, πολιτιστικοί  και αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εθελοντικές ομάδες,  περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ημερίδα, καθαρισμούς, δράσεις στη φύση και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 12 Ιουνίου στα Πράμαντα, με την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Πραμάντων (Α. Κατέρη, Ε. Λενουδια, Χ. Βάσση) να οργανώνει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην πλατεία «Κ. Μπέκα».Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί με υποδοχή των μαθητών και χαιρετισμούς, για να ακολουθήσουν οι δράσεις «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Ανακυκλώνω και παίζω, και τη φύση προστατεύω», «Τραγουδώ και χορεύω για το περιβάλλον», «Τα παιδιά γίνονται η φωνή της φύσης» και «Παιχνίδι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι». Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα προσφέρει γεύμα και αναμνηστικά στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια ενημερωτική ημερίδα με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Καλέντζι την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Με θέμα «Η ρύπανση του περιβάλλοντος – Το σύγχρονο πρόβλημα» θα μιλήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, μηχανολόγος μηχανικός ΒασίλειοςΜανόπουλος, ενώ το θέμα «Περιβάλλον, Αειφορία & Πολιτιστική Κληρονομιά» θα αναπτύξει η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, MSc εκπαιδευτικός Ελισάβετ Μπούτσορα. Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες θα μιλήσει ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Απομονωμένων Περιοχών» θα πραγματευτεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Ιωάννης Τσίγκρος, ενώ, τέλος, «Ανθρωπογενής Δραστηριότητα και Περιβάλλον» είναι ο τίτλος της ομιλίας του γεωλόγου  Α.Π.Θ. – μελετητή Σπυρίδωνος Γιαννάκη.

Το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Βριζοτόπιτης Κοινότητας Ποτιστικών, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει (από τις 6 το απόγευμα) πεζοπορία στο ελατόδασος, καθαρισμό μονοπατιού, yoga–διαλογισμό με τη γυμνάστρια Μάρθα Κώστα, χορό και μουσική με τον DJ Βαγγέλη Γκεσούλη. Παρέχεται και η δυνατότητα μεταφοράς με minibus από Γιάννενα έως Βριζοτόπι (Πληροφορίες Ελισάβετ Μπούτσορα, τηλ.: 6979976994).

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288