Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Βόμβα έξω από υπ. Εργασίας: Η στιγμή της έκρηξης στη Σταδίου – Ο εκκωφαντικός θόρυβος από κάμερα ασφαλείας [βίντεο]

Βόμβα έξω από υπ. Εργασίας: Η στιγμή της έκρηξης στη Σταδίου – Ο εκκωφαντικός θόρυβος από κάμερα ασφαλείας [βίντεο]

Κοινoποίηση:

Βίντεο -ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας, στην οδό Σταδίου, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το υλικό προέρχεται από εσωτερική κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής του κέντρου και κατέγραψε τον ήχο τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη 01:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Στο βίντεο ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος μόλις εκρήγνυται ο μηχανισμός, ο οποίος ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε ζημιές σε πολλά κτίρια ενώ το ωστικό κύμα έφτασε μέχρι τον 5ο όροφο του υπουργείου, σπάζοντας τα τζάμια.

 

 

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και μπροστά σε υποκατάστημα τράπεζας.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:50, όπου ο άγνωστος προειδοποίησε για την ύπαρξη μηχανισμού στο ύψος του υπουργείου Εργασίας, μηχανισμός ο οποίος θα εκραγεί, είπε, σε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα, στο οποίο γινόταν γνωστό ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο, επί της Κοραή.

Η έκρηξη τελικά έγινε στη 01.29, ενώ η βόμβα ήταν σε τσάντα κρεμασμένη στα κάγκελα.

Οι ειδικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε εκεί προκειμένου το ωστικό κύμα της έκρηξης να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειτο για έναν ισχυρό εκρηκτικό ωρολογιακό μηχανισμό που τοποθετήθηκε επίτηδες απέναντι από το υπουργείο και μπροστά από κάποιες λαμαρίνες, ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το πραγματικό στόχο τους. Αν τον έβαζαν μπροστά στο υπουργείο το ωστικό κύμα θα εγκλωβίζονταν από μία μαρκίζα και οι ζημιές θα είχαν περιοριστεί στο ισόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα έξω από υπ. Εργασίας: Η στιγμή της έκρηξης στη Σταδίου - Ο εκκωφαντικός θόρυβος από κάμερα ασφαλείας [βίντεο]

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, “άγνωστος προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου στην Alpha Bank, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα”.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288