Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Υπό πολιορκία η Agrotica: Μαζικό το παναγροτικό συλλαλητήριο

Υπό πολιορκία η Agrotica: Μαζικό το παναγροτικό συλλαλητήριο

Κοινoποίηση:

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν οι αγρότες, με το παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, έξω από την έκθεση Agrotica, όπου παραμένουν παραταγμένα τρακτέρ.

Αγρότες από όλη τη χώρα κατέφτασαν  στο σημείο, απορρίπτοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, τις οποίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία, και διαμηνύοντας ότι «Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

Αγρότες από την Θεσσαλία έφτασαν οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους αγρότες που βρίσκονται ήδη έξω από  ΔΕΘ.

Σε μια συμβολική κίνηση αγρότες από την Αγιά της Λάρισας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα.

«Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»

 

«Στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα μας δεν γυρίζουμε στα σπίτια μας» τόνισε ανοίγοντας τη συγκέντρωση, στην άνω πύλη της ΔΕΘ,  ο Κώστας Τζέλλας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Πρόσθεσε ότι σύνθημα που φωνάζουν πλέον οι αγρότες είναι «Τώρα με τα πόδια και με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» σηματοδοτώντας την ενότητα του αγώνα με τους συνάδελφους τους που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην νότια πύλη της ΔΕΘ από την Πέμπτη.

Αλληλεγγύη στους φοιτητές

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν βουλευτές και πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την Agrotica επισκέπτονται οι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Χαρίτσης.

«Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, όλοι αν ενωθούμε θα βγούμε νικητές» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε όταν σε μια συμβολική κίνηση οι αγρότες μοίρασαν μήλα στους φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πορεία προς τη νότια πύλη

Οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην άνω πύλη της ΔΕΘ όπου έγιναν ομιλίες και λίγο πριν τις 14:00, ξεκίνησαν πορεία προς την νότια πύλη της ΔΕΘ όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκεί από την Πέμπτη.

Η μεγάλη διαδήλωση ολοκληρώθηκε στη νότια πύλη της ΔΕΘ. «Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» φώναζαν οι διαδηλωτές, κάτω από τους ήχους των παρατεταμένων κορναρισμάτων από τα τρακτέρ, που ήταν εκεί.

Κλιμακώνουν

Η κύρια δύναμη των αγροτών βρίσκεται στην Καρδίτσα, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.500 τρακτέρ- ακολουθούμενη από τον Πλατύκαμπο (500), την Πτολεμαϊδα (200), το Κάστρο Βοιωτίας (170),την Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης (από 150 τρακτέρ). Επίσης, 100 τρακτέρ βρίσκονται στα Μουδανιά και τα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Την Τρίτη καλούνται αντιπροσωπείες από όλα τα μπλόκα πανελλαδικά στη Νίκαια της Λάρισας για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σημειώνει πως «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας».

Δείτε εικόνες

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Σε μια συμβολική κίνηση αγρότες από την Αγιά της Λάρισας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

in.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288