Αρχική » ωTOP STORY » Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές στην Άρτα – Aναλυτική πρόγνωση

Ζέστη, σκόνη και λασποβροχές στην Άρτα – Aναλυτική πρόγνωση

Κοινoποίηση:

Oι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Aναλυτικότερα:

Άρτα: Η Δευτέρα θα ξημερώσει με εναλλαγές περιόδων ηλιοφάνειας με κατά διαστήματα νεφώσεις. Αυτές από το μεσημέρι και ύστερα θα πρέπει να αυξηθούν σε αρκετές περιοχές, αλλά δε φαίνονται ικανές να δώσουν βροχή. Παράλληλα, μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο μισό της μέρας, χειροτερεύοντας την ως τότε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας.

Τρίτη: Με αυξημένη συννεφιά στην ενδοχώρα θα ξημερώσει η Τρίτη στην Ήπειρο, αλλά στα νότια πεδινά και στα δυτικά παράκτια τμήματα τα ανοίγματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Κακή διαύγεια θα έχει η ατμόσφαιρα, καθώς η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα είναι αρκετά σημαντική. Βροχές (λασποβροχές) θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, στα ανατολικά και βόρεια της περιφέρειας. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές κι αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κι εκεί βροχές ή σύντομες μπόρες.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288