Αρχική » ΙΩΑΝΝΙΝΑ » Ιωάννινα: Η αιθαλομίχλη και πάλι σε αυξημένες τιμές

Ιωάννινα: Η αιθαλομίχλη και πάλι σε αυξημένες τιμές

Κοινoποίηση:

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές της ρύπανσης στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, κυρίως τις βραδινές ώρες και τις πρώτες πρωινές. Στο θέμα παρενέβη, χθες, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και με επιστολή του εκφράζει την ανησυχία του για την περιβαλλοντική κατάσταση, καθώς οι τιμές είναι και αυτή την περίοδο αυξημένες.

«Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις το λεκανοπέδιο αντιμετωπίζει προβλήματα μόλυνσης ενώ ταυτόχρονα «διακρίνεται» για τις ανεπαρκείς υποδομές για την χρήση φθηνού πετρελαίου με δεδομένο ότι πολυκατοικίες στα Γιάννενα χρησιμοποιούν καυστήρες-λέβητες πετρελαίου που έχουν να λειτουργήσουν εδώ και περίπου 15 χρόνια», τονίζει. Μάλιστα παραθέτει και στοιχεία των μετρήσεων: Τα Χριστουγέννα η μέση τιμή στα μικροσωματίδια έφτασε στα 111,5 μικρογραμμάρια στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ενώ ακόμη υψηλότερη -118 μικρογραμμάρια – έδειξε ο σταθμός της Ανατολής ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως τις βραδινές ώρες η τιμή άγγιξε τα 200 με ανοδική τάση.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης υιοθέτησης μαζικού προγράμματος εγκατάστασης αντλιών θερμότητας στην περιοχή, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα και να εξοικονομηθεί ενέργεια. Επίσης, οφείλω να επισημάνω ότι το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2024 πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του όχι μόνο τις βαθμοημέρες θέρμανσης, αλλά και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα ορυκτά καύσιμα», αναφέρει. Τέλος, ο Μάκης Χρυσοστόμου, προτείνει για τα Ιωάννινα να υπάρχει αυξημένος προϋπολογισμός και επιδότηση για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288