Αρχική » ΙΩΑΝΝΙΝΑ » Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εορτή των Θεοφανείων στην Ήπειρο

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εορτή των Θεοφανείων στην Ήπειρο

Κοινoποίηση:

Οι δήμοι του νομού Ιωαννίνων, αλλά και της Ηπείρου προετοιμάζονται για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Η εκδήλωση αυτή συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος Γιαννιωτών και επισκεπτών στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και πολλοί κολυμβητές συμμετέχουν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιείται στη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ακόμη περιοχές. Στα Γιάννινα οι κολυμβητές βρίσκονται στα πλοιάρια και πηδούν στα νερά της Παμβώτιδας για να ανασύρουν τον Σταυρό που ρίχνει στη Λίμνη ο Μητροπολίτης και έτσι ολοκληρώνεται η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Στο μεταξύ, ο δήμος Τζουμέρκων, κάθε χρόνο, πραγματοποιεί την εκδήλωση στο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, ενώ δύο ακόμη δήμοι, Ζίτσας και Κόνιτσας, πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο γεφύρι της Βροσίνας και στο μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας, αντίστοιχα.

«Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στους ενοριακούς ναούς, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. η τελετή Αγιασμού των Υδάτων για πρώτη φορά και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αώου ποταμού στην πέτρινη γέφυρα Κόνιτσας», αναφέρει η ανακοίνωση του ακριτικού δήμου.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288